Η Roche Hellas, από τον Ιούλιο του 2010, έχει ενημερώσει επανειλημμένα τους Διοικητές, τους Οικονομικούς Διευθυντές και τους φαρμακοποιούς όλων των δημοσίων νοσοκομείων, καθώς και τον ΕΟΦ και τα αρμόδια υπουργεία, σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις των πληρωμών από δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που δεν συνάδει με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Roche Hellas έχει ζητήσει επανειλημμένα από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών την πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να βρεθεί μια αποδεκτή λύση για όλους τους εμπλεκόμενους και να αποφευχθεί η εμφάνιση ελλείψεων προϊόντων μας, με αρνητικό αντίκτυπο στους ασθενείς που χρειάζονται τις θεραπείες μας.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι το συσσωρευμένο χρέος των δημοσίων νοσοκομείων προς τη Roche Hellas ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 167 εκατ. ευρώ. Ο μέσος χρόνος εξόφλησης των τιμολογίων από τα δημόσια νοσοκομεία είναι ένα έτος.

Η Roche, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι  εξακολουθεί να πωλεί όλα τα σκευάσματά της στην Ελλάδα σε φαρμακαποθήκες, ιδιωτικά φαρμακεία, ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, καθώς και στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν πληρώσει και πρόκειται να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και προσθέτει ότι ήταν και εξακολουθεί πάντα να είναι ανοιχτή σε έναν ειλικρινή διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί μια αποδεκτή λύση για όλους τους εμπλεκόμενους.