Ο απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών βρίσκεται στην κουζίνα μας και σε συνδυασμό με την τακτική φυσική άσκηση είναι το κλειδί της καλής υγείας και για την ενήλικη ζωή τους, τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες στο 2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE, που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις 25 Ιανουαρίου 2011.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου EPODE κ. Ζαν – Μισέλ Μπορύς.

Νοσήματα που συνήθως εκδηλώνονται στην ενήλικη ζωή όπως είναι η παχυσαρκία, η στηθάχγη, η αρτηριακή πίεση, και ο διαβήτης τύπου II αρχίζουν από την παιδική ηλικία και μπορεί να προβλεφθούν εάν από νωρίς εφαρμόζεται ένα υγιεινό, ισορροπημένο, διαιτολόγιο που περιλαμβάνει τις τέσσερις κύριες ομάδες τροφών: πρωτεϊνες, γάλα και γαλακτοκομικά, υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, που έχει στόχο τη συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των πολιτών, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ», με σκοπό την προώθηση του προγράμματος στα μέλη του (σήμερα αριθμούν τους 124 Καλλικρατικούς Δήμους σε όλη τη χώρα), προσφέροντας ουσιαστικές γνώσεις για το ζήτημα της υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στους γονείς.