Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μόλις 9 ετών κοριτσιού από στρεπτόκοκκο. Το ανήλικο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (5/2). Σύμφωνα με τους γονείς, έπαιρνε ήδη αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κατέρρευσε.

«Παρά το ότι έπαιρνε κάποια προφύλαξη από παιδίατρο ιδιώτη, από την Παρασκευή παρουσίασε επιδείνωση, γι’ αυτό και το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής. Το είδε αμέσως παιδίατρος, έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, κάναμε μια ακτινογραφία θώρακος την οποία είδα εγώ προσωπικά, και είδα ότι είχε μια πολύ βαριά πνευμονία, βρογχοπνευμονία, διάσπαρτη», επεσήμανε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό 16χρονη

Πώς κατέρρευσε το κορίτσι

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης 6/2 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ζητήθηκε άμεσα διακομιδή του κοριτσιού στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο το παιδί ξαφνικά κατέρρευσε και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Η σορός του κοριτσιού θα διακομιστεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Συναγερμός για την ιλαρά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, καθώς δύο κρούσματα ιλαράς σε ενήλικες εμφανίστηκαν και στη χώρα μας, σε Κρήτη και βόρεια Ελλάδα.

Τα δύο αυτά άτομα είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που διαμένουν σε Ρωσία και Ρουμανία, όπου παρατηρείται έξαρση της ασθένειας.

Άλλα δύο κρούσματα, που ανήκουν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διερευνώνται, με τους ασθενείς και τις άμεσες επαφές τους να έχουν απομονωθεί.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε σύσταση ομάδας ειδικών που θα παρατηρούν την εξέλιξη των κρουσμάτων, ενώ θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο και κυρίως για τον εμβολιασμό, καθώς υπάρχουν περιοχές στη χώρα που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.