Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που αποτελείτο από πέντε άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος, προχώρησε μετά από συντονισμένη ευρεία επιχείρηση στο Αιγαίο, το Λιμενικό Σώμα, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται τα άλλα τρία, ενώ διερευνάται η εμπλοκή όλων και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, 47χρονος χειριστής ταχυπλόου, κατάφερε να αποβιβάσει 33 μετανάστες που ταξίδευαν παράνομα, από την Τουρκία στη χώρα μας -και συγκεκριμένα στη Μύκονο.

Ο χειριστής, αφού αποβίβασε τους μετανάστες, παρά τις συνεχιζόμενες καταδιώξεις από σκάφη του λιμενικού, κατάφερε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στην περιοχή Γαλάζια Ακτή Καλυβίων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, για την ίδια υπόθεση, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγ. Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Ισθμίων, συνέλαβε έναν 16χρονο, και κατάσχεσε δύο ΙΧ αυτοκίνητα και ένα τρέιλερ μεταφοράς σκάφους.

Το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών διακινητών εκ των οποίων ο ένας φέρεται και ως ιδιοκτήτης του σκάφους.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.