«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πιστέψω ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές. Εγώ αγάπησα και εξακολουθώ να αγαπώ την Ελλάδα και αρνούμαι να σκεφτώ ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν μας θέλουν. Αν φτάσω στο σημείο να το πιστέψω αυτό, θα πω ότι είμαι κορόιδο», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναίμ Ελγαντούρ.

Για την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων πιστεύει ότι φταίει η σημερινή κυβέρνηση που δε διασφαλίζει την ομαλότητα. Γεγονός που έχει υποστηρίξει επανειλημμένα κατά το παρελθόν. Μιλάει όμως και για τη Χρυσή Αυγή. Πιστεύει ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν γίνονται μόνο από μέλη της. Θεωρώ ότι δεν είναι όλοι δίκαιοι, δεν γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα και γι’ αυτό δεχόμαστε επίθεση».

Και υποστηρίζει ότι «πρέπει να βρεθούν τρόποι να καταλαγιάσουν τα πνεύματα για να μην υπάρχουν και άλλα θύματα». Τονίζει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκε ούτε φοβάται, «απλά στεναχωριέμαι γι’ αυτά που γίνονται σε μια πατρίδα που αγάπησα και εξακολουθώ να αγαπώ. Δε φοβάμαι το θάνατο. Όταν είναι να έρθει, θα έρθει. Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος».