Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει στα σχολεία του Ρεθύμνου η έξαρση της βίας με σημείο αναφοράς ακροδεξιούς και αντιφασιστικούς πυρήνες στη μαθητική κοινότητα. Το σκηνικό συνθέτουν συμπλοκές με πρωταγωνιστές μαθητές και εξωσχολικούς.

Το φαινόμενο άρχισε με μεμονωμένα περιστατικά, που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τις αρμόδιες Αρχές. Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης ακροδεξιών και αντιφασιστικών στοιχείων.

Σήμερα στον απόηχο νέας συμπλοκής που σημειώθηκε χθες σε σχολείο της πόλης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Η συμπλοκή

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ομάδες νεαρών μαθητών, όπως αναφέρει το prismanews.gr, και εξωσχολικών που… επιστρατεύτηκαν, μετέτρεψαν τον εξωτερικό χώρο του σχολείου τους σε πεδίο μάχης. Μαθητές του σχολείου είχαν έρθει νωρίτερα σε «ιδεολογική» αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να… κλείσουν ραντεβού για μετά το μάθημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε αρκετά σχολεία της πόλης είναι σε εξέλιξη μία «μάχη» υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής και αριστερών κινημάτων που σε κάποιες περιπτώσεις εξελίσσεται σε σύγκρουση. Το φαινόμενο ανησυχεί έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα που αναζητάει λύσεις και να ρίξει τους τόνους.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: prismanews.gr