Παρά τις χιλιάδες προσλήψεις των εκπαιδευτικών στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο τα κενά καλά κρατούν. Λίγες μέρες πριν μπει ο Οκτώβριος και οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή, φθάνουν τις 1.354.

Οι χθεσινές προσλήψεις δεν περιόρισαν σημαντικά τα κενά των εκπαιδευτικών αφού, ακόμα και στις ειδικότητες που έγιναν προσλήψεις έμειναν 339 κενά. Το μεγαλύτερο αριθμό κενών των έχουν οι οικονομολόγοι ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι φιλόλογοι παρά τις 75 χθεσινές προσλήψεις. Στην τρίτη θέση είναι οι καθηγητές πληροφορικής και ακολουθούν οι καθηγητές αγγλικών για τους οποίους δεν έχουν γίνει ακόμα προσλήψεις στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Το πρόβλημα στη Β/θμια Εκπαίδευση το καθιστά ακόμα πιο έντονο το γεγονός ότι δεν προβλέπονται προσλήψεις μέσω του ΕΣΠΑ. Αν το Υπουργείο ήθελε να καλύψει το σύνολο των κενών που απέμεναν μετά τη χθεσινή φάση θα χρειαζόταν να δεσμεύσει πιστώσεις για 11.622 ανθρωπομήνες. Φυσικά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το Υπουργείο δεν θα είχε άλλες πιστώσεις για να καλύψει κενά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι λύσεις που έχει το Υπουργείο Παιδείας είναι οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, η υπερωριακή απασχόληση και τέλος η πραγματοποίηση προσλήψεων όσο πιο αργά γίνεται ώστε να αυξηθούν οι προσληφθέντες, καθώς οι προσλήψεις υπολογίζονται σε ανθρωπομήνες.

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από έγγραφό του αναφέρει ότι κατανεμήθηκαν στη Δευτεροβάθμια 15.970 ανθρωπομήνες. Από αυτούς τους ανθρωπομήνες μετά και τις προσλήψεις τις 26 Σεπτεμβρίου αξιοποιήθηκαν οι 12.068 και έχουν απομείνει άλλοι 3.902.

Από το σύνολο των 30.000 ανθρωπομηνών του ΠΔΕ το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του μετά τις προσλήψεις σε Αθμια και Δευτεροβάθμια περίπου 11.000 ανθρωπομήνες και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.