Τη Δευτέρα θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο Mega από τους Λειψούς όπου βρέθηκε για τον αγιασμό σχολείου, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να κάνει υπολογισμούς και πως δεν μπορεί να πει συγκεκριμένο αριθμό όσον αφορά στα κενά των εκπαιδευτικών με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα θα είναι τα κενά στα σχολεία. Φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο που δε θα ανοίξει σήμερα για αγιασμό», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Εκτίμησε ακόμη ότι τα κενά υπολογίζονται περίπου στα 1.000. «Κακό αυτό, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν σταδιακά.

«Μην περιμένετε από εμένα μεγάλα λόγια σε πολύ κακές εποχές», σημείωσε ακόμη ο κ. Λοβέρδος.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Παιδείας επισκέπτεται σήμερα σχολεία ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από τους Λειψούς και στη συνέχεια μετέβη στο Αγαθονήσι και στη Σύμη όπου θα παραστεί σε εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «kids Athletics» στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου. Αύριο, ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και το μεσημέρι θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου όπου θα παραστεί στα εγκαίνια Λυκείου.