Τις ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά έδωσαν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι παρέστησαν σε αγιασμούς σχολικών μονάδων.

Γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος επισκέφτηκε το 4ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοίτησε ως μαθητής, το 1ο πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο και το 3ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου.

«Να κρατάτε την προσωπικότητά σας και να μην χάνετε την ευκαιρία να μαζεύετε γνώσεις, οι οποίες αποτελούν εργαλείο για το μέλλον. Το κυριότερο, όμως είναι να θυμάστε ότι αυτά τα χρόνια είναι τα καλύτερά σας», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές.

Στην τελετή αγιασμού του 9ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, παρέστη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχόμενος καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε στην αξία της εκπαίδευσης και της γνώσης, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα και περισσότερα σχολεία, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής», είπε.