Στις 31/5 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των αποφοίτων της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμα της μαθητείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν έως 1.115 υποτροφίες αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην παρούσα φάση (Γ’ ΚΥΚΛΟΣ), έχουν εγγραφεί επιχειρήσεις και έχουν προσφέρει 760 θέσεις μαθητείας σε όλη την Ελλάδα (εξαιρουμένων επιχειρήσεων των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (1. Επαγγελματικών Λυκείων – ΕΠΑΛ, 2. Επαγγελματικών Σχολών – ΕΠΑΣ και 3. αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων – ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), των σχολικών ετών 2011-2012, 2012-2013.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι απόφοιτοι των ανωτέρω σχολικών μονάδων, του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μαθητείας 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της μαθητείας χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300 ευρώ, και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. Η μαθητεία παρέχεται 5 ημέρες εβδομαδιαίως, 6 ώρες την ημέρα.

Στόχος του προγράμματος μαθητείας αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης, για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες από τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας.

Όπως προειπώθηκε οι εγγραφές και η επιλογή θέσεων μαθητείας από αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποιούνται έως και 31.05.2014, στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr.

Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τον Γ’ ΚΥΚΛΟ, ορίζεται το χρονικό διάστημα 01.07.2014 – 04.07.2014.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και στο τηλέφωνο 210 3443814.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.