Αλήθειες και ψέματα για τον αριθμό αναπληρωτών

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε 2.000 ενώ φθάνουν τις 12.000


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20:46
21/03/2014
Αλήθειες και ψέματα για τον αριθμό αναπληρωτών
1
loading

«Καταφέραμε να λειτουργήσουμε με 18.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους, ενώ μειώσαμε τους αναπληρωτές στους 2.000». Τα πιο πάνω ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ωστόσο ο αριθμός που αναφέρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως πρόσφατα έγραψε το news.gr, στηριζόμενο σε επίσημο έγγραφό του Υπουργείου Παιδείας οι αναπληρωτές ανέρχονται σε 1.832 (11/3). Από τις προσλήψεις οι 475 προέρχονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ οι 1.357 πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου το Υπουργείο προχώρησε σε άλλες 12 προσλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων να φθάνει τους 1.844.

Καταιγισμό προσλήψεων είχαμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι προσλήψεις μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο ξεπέρασαν τις 10.000! Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αφού οι πιστώσεις του φετινού κρατικού προϋπολογισμού ήταν περιορισμένες ενώ το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για επιπρόσθετες 1500 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έγραψε το news.gr, απορρίφθηκε.

Ο αριθμός των αναπληρωτών αγγίζει τις 12.000 και όχι τις 2000 που ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας. Πιθανόν ο Υπουργός Παιδείας να αναφέρει μόνο τις προσλήψεις του κρατικού προϋπολογισμού αλλά με αυτόν τον τρόπο δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία. Κενά υπάρχουν και το αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dimitris_london

    Ψηλοπράγματα , ρε παιδιά ! Έναν άσσο παρέλειψε ο άνθρωπος .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει