Συνεχίζεται η προσπάθεια των εκπαιδευτικών να μπλοκάρουν τα σεμινάρια της αξιολόγησης που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας.

Σήμερα το μεσημέρι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έδωσαν ραντεβού για μια ακόμη φορά προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση για την οποία ο υπουργός δηλώνει αμετακίνητος στην εφαρμογή της.

Η ΔΟΕ σε πρόσφατη συνέντευξή Τύπου παρουσίασε χιλιάδες υπογραφές εκπαιδευτικών που αποδεικνύουν την καθολική αντίθεση του κλάδου, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας «κωφεύει».

Αν και το κλίμα στην ΟΛΜΕ είναι βαρύ λόγω των επικείμενων απολύσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, δεν κάμπτεται το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών που μετά από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετέβησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ επιχείρησαν να μπλοκάρουν τα σεμινάρια αξιολόγησης για την πορεία των οποίων υπήρξαν δυο εκδοχές. Η ΔΟΕ υποστήριξε ότι απέτυχαν καθώς μόνο 62 στελέχη τα παρακολούθησαν ενώ το υπουργείο Παιδείας τα χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένα. Όπως έγραψε το newsbeast.gr η αλήθεια ίσως βρίσκεται στη μέση.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, μετά την επιμόρφωση των στελεχών, σειρά έχουν οι σχολικοί σύμβουλοι που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν το τριήμερο υποχρεωτικό σεμινάριο που ξεκινά στις 21/3 και ολοκληρώνεται στις 23/3.

2ο Σεμινάριο

– Παρασκευή 21-3-2014 16.30-21.00
– Σάββατο 22-3-2014 9.30-16.00
– Κυριακή 23-3-2014 9.30-15.00

Στο τριήμερο αυτό θα επιμορφωθούν οι σχολικοί σύμβουλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι προϊστάμενοι επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των εξής περιφερειών:

– Αττικής
– Στερεάς Ελλάδας
– Πελοποννήσου
– Δυτικής Ελλάδας
– Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ν. Έβρου & Καβάλας)