Πλήρης διάσταση απόψεων ως προς τον αριθμό των στελεχών που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αξιολόγησης υπάρχει ανάμεσα στη ΔΟΕ και το υπουργείο Παιδείας.

Οι συνδικαλιστές οργανώσεις των εκπαιδευτικών καθώς και η ΔΟΕ, όπως έγραψε το newsbeast.gr, υποστηρίζουν ότι τα σεμινάρια δεν είχαν συμμετοχή καθώς τα παρακολούθησαν 62 άτομα σε σύνολο 160.

Μάλιστα η Διδασκαλική Ομοσπονδία με χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρεται στη μειωμένη συμμετοχή υποστηρίζοντας ότι «Οι μόλις 62 παρόντες (από τους 160 που κλήθηκαν να συμμετέχουν) που καταδέχτηκαν να παρακολουθήσουν το ακυρωμένο σεμινάριο της βίας και της ντροπής είναι κόλαφος για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Η ΔΟΕ μιλά για νίκη των εκπαιδευτικών ενώ υποστηρίζει ότι υπήρξαν στελέχη που πλησίασαν τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και δήλωσαν την οικειοθελή τους απόφαση να μη λάβουν μέρος στην αξιολόγηση.

Ωστόσο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με χθεσινή του ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι τα σεμινάρια επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών εκπαίδευσης ήταν καθολική καθώς από τους 167 που κλήθηκαν τα παρακολούθησαν οι 155. Μάλιστα το ΙΕΠ τονίζει ότι τα 12 στελέχη που δεν κατάφεραν να τα παρακολουθήσουν επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και θα επιμορφωθούν εξ αποστάσεως.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πού βρίσκεται η αλήθεια. Η αλήθεια ίσως να βρίσκεται κάπου στη μέση. Το Σάββατο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είχαν οργανώσει συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για τα σεμινάρια της αξιολόγησης των στελεχών. Λόγω των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών πολλά στελέχη της εκπαίδευσης αντιμετώπισαν προβλήματα στο να προσεγγίσουν το χώρο. Κάποιοι χρειάστηκαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να καταφέρουν να φθάσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Πιθανόν το Σάββατο ο αριθμός των στελεχών που παρακολούθησαν την πρώτη μέρα να ήταν μόλις 62 όπως διατείνονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι και ήταν παρόντες.

Ωστόσο την Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα των σεμιναρίων, δεν υπήρξαν κινητοποιήσεις από την πλευρά των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Την Κυριακή απρόσκοπτα πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια και πιθανόν ο αριθμός των στελεχών να ανέρχονταν στους 155, όπως αναφέρει το ΙΕΠ. Άλλωστε και το ΙΕΠ δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωση του αν το Σάββατο τα στελέχη ήταν 155 αλλά υποστηρίζει γενικά ότι τα παρακολούθησαν 155 σε σύνολο 167 στελεχών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το 2ο σεμινάριο επιμόρφωσης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 21/3.

Το υπουργείο Παιδείας, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και τις προσπάθειες να ακυρώσουν τα σεμινάρια, φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει τις διαδικασίες με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει. Ακόμα και αν οι εκπαιδευτικοί εμποδίσουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων, θα καταφύγει στη μέθοδο της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης όπως θα γίνει για τα στελέχη που δεν παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο.