Τους υψηλότερους μέσους μισθούς στους νέους εργαζομένους, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους, προσφέρουν εταιρείες τεχνολογίας σύμφωνα με έρευνα της Glassdoor.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας οι υψηλοί μισθοί σε όσους πραγματοποιούν την πρακτική τους αποδεικνύει τον έντονο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων να προσελκύσουν νέα ταλέντα.

Από τις 25 εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα οι 19 ανήκουν στο χώρο της τεχνολογίας. Τον υψηλότερο μισθό πρακτικής άσκησης προσφέρει η εταιρεία Palantir που κατασκευάζει λογισμικό για τη συλλογή δεδομένων (Data mining= εξόρυξη πληροφορίας/γνώσης από δεδομένα).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας, η Vmware, με κύριο αντικείμενο το λογισμικό εικονικοποίησης που επιτρέπει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα να εκτελούνται ταυτόχρονα στον ίδιο υπολογιστή . Στην 3η θέση βρίσκεται το γνωστό σε όλους Twitter με μισθό που ανέρχεται στα 6.791 δολάρια.

Στη λίστα με τις 25 εταιρείες βρίσκονται το Facebook, Microsoft, Apple, Ebay, Google, Yahoo, Amazon, Nvidia, Adobe. Ο ενεργειακός κολοσσός Exxonmobile βρίσκεται στην 8η θέση, με βάση το μισθό της πρακτικής άσκησης, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση λαμπρών νέων επιστημόνων έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέρα από αυτόν της τεχνολογίας.

Άλλη μια επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας είναι και η Chevron που κατατάσσεται 13η , ενώ η τρίτη σε μέγεθος πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ, η ConocoPhillips προσφέρει 5.357 δολάρια σε όσους την επιλέξουν για την πρακτική τους. Στην 25η θέση βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στις πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως η Schlumberger.

Βέβαια, όπως αναφέρει το Forbes, ο μισθός δεν αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο για όσους πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση. Οι παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στην επιλογή μια θέσης εργασίας είναι κατά σειρά:

1. Δυνατότητα εξέλιξης (77%)

2. Μισθός (74%)

3. Τοποθεσία- μετακινήσεις (41%)

4. Εταιρική κουλτούρα- αρχές και αξίες της επιχείρησης (41%)

Ακολουθούν οι εταιρείες και οι μισθοί σε δολάρια που δίνουν για πρακτική άσκηση

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.