Μαθητές χωρίς δασκάλους στη μέση της χρονιάς

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία παρά τις προσλήψεις 12.500 αναπληρωτές


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
11:55
23/01/2014
Μαθητές χωρίς δασκάλους στη μέση της χρονιάς
loading

Παρά το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο μέσον του σχολικού έτους τα κενά στα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης παραμένουν.

Ο μειωμένος αριθμός πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση λύσεων.

Μάλιστα η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει επιπλέον 1.500 πιστώσεις αναπληρωτών είχε ως αποτέλεσμα να αποσταλεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης έγγραφο για τη διάθεση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω της αδυναμίας του υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 6.975 προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.506 στη δευτεροβάθμια.

Στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής έχουν πραγματοποιηθεί 2.385 προσλήψεις, ενώ σε ειδικότητες ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας ο αριθμός ανέρχεται σε 1.555. Συνολικά έχουν προσληφθεί έως σήμερα 12.449 αναπληρωτές και όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε, τα κενά παραμένουν.

Στη βουλή κατατίθενται διαρκώς ερωτήσεις βουλευτών που αναδεικνύουν το πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών ζητώντας από το υπουργείο λύσεις. Παραθέτουμε αποσπάσματα ορισμένων εκ των ερωτήσεων που κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη βουλή :

1. «Χωρίς διδασκαλία στα Αγγλικά επί δυο χρόνια παραμένουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάσου και οι μαθητές του 2ου σχολείου Καλυθιών Ρόδου που δεν έχει ούτε δάσκαλο γυμναστικής». (21/1/2014)

2. «Σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λέσβο. Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Γέρας υπάρχει έλλειψη βρεφονηπιοκόμου, νοσηλευτή (48 ώρες). Στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανικό οχημάτων, μηχανολόγο, γεωπόνο (33 ώρες)».(14/1/2014)

3. «20 πρωινά τμήματα δημοτικών στο νομό Ηρακλείου είναι χωρίς δάσκαλο, ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων φθάνουν τις 15 στους γυμναστές ενώ εντοπίζονται κενά 200 ωρών στο μάθημα των γερμανικών. Επίσης κενά υπάρχουν και σε καθηγητές αγγλικών». (14/1/2014)

4. «Στο γυμνάσιο Κιμώλου υπάρχει κενό 11 ωρών για την ειδικότητα του Θεολόγου, ενώ παραμένει χωρίς καθηγητή πληροφορικής για δεύτερη χρονιά». (8/1/2014)

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει