Λανθασμένος είναι ο υπολογισμός των αναγκών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστηρίζουν σε επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου άλλα και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου. Όπως αναφέρουν ο αλγόριθμος που προσδιορίζει το απαιτούμενο Διοικητικό Προσωπικό, οδηγεί σε λανθασμένη εκτίμησή του.

Η έντασή των αρχών του Πανεπιστημίου εδράζεται στο υπολογισμό των αναγκών σε προσωπικό της Ιατρικής σχολής καθώς και των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών τμημάτων. Αν είχε γίνει ο σωστός υπολογισμός το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα είχε ανάγκη από 524 διοικητικούς υπαλλήλους και όχι από 309 υπαλλήλους όπως αναφέρει το μοντέλο της ΟΔΕ.

Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό του απαιτούμενου προσωπικού βάσει του αριθμού των Τμημάτων, χρησιμοποιήθηκε η αναλογία 15 Διοικητικοί/Τμήμα για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας. Το σωστό, σύμφωνα με τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, θα ήταν για τα 5 Πολυτεχνικά και τα 2 Γεωπονικά Τμήματα του Ιδρύματός μας, που έχουν καθολικό εργαστηριακό χαρακτήρα, να χρησιμοποιηθεί η αναλογία 30 Διοικητικοί/Τμήμα, όπως έγινε και για τα δύο Πολυτεχνεία (ΕΜΠ και Κρήτης) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Επίσης θεωρούν ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε η αναλογία 1,5 Διοικητικοί/100 Φοιτητές για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου ενώ το σωστό θα ήταν για τα 5 Πολυτεχνικά και τα 2 Γεωπονικά Τμήματα του Ιδρύματός που έχουν καθολικό εργαστηριακό χαρακτήρα, να χρησιμοποιηθεί η αναλογία 4,5 Διοικητικοί/100 Φοιτητές, όπως έγινε και για τα δύο Πολυτεχνεία (ΕΜΠ και Κρήτης) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Επίσης υπενθυμίζουν στον Υπουργό ότι το Τμήμα Ιατρικής το οποίο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει 24 λειτουργούντα εργαστήρια και 27 Κλινικές θα έπρεπε να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης ανάλογης ως προς τα Πολυτεχνικά και Γεωπονικά Τμήματα όπως επιβεβαίωσε δημοσίως ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας Καθηγητής κ. Αθ. Κυριαζής στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κέρκυρα (30 Αυγούστου 2013).Αν ο υπολογισμός είχε γίνει χρησιμοποιώντας τις αναλογίες που προαναφερθήκαν (30 Διοικητικοί/Τμήμα και 4,5 Διοικητικοί/100 Φοιτητές για τα 5 Πολυτεχνικά και τα 2 Γεωπονικά Τμήματα του Ιδρύματός μας), ο αριθμός των απαιτούμενων Διοικητικών Υπαλλήλων θα ήταν 524.

Ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου καλούν τον Υπουργό να εξετάσει τα όσα αναφέρουν και να τους ενημερώσει γιατί δεν εφαρμόστηκε με τις συγκεκριμένες αναλογίες ο αλγόριθμος για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση να αποκατασταθεί η εις βάρος αδικία που έφερε τεράστια αναστάτωση στην λειτουργία του Ιδρύματός μας και που οδηγεί σταδιακά στην απαξίωσή του με αβέβαιη τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του και της υπεράσπισης των επιτευγμάτων.