Διακρίθηκαν Αριστοτέλειο και Μετσόβιο

Ελληνικά πανεπιστημία στη λίστα με τα 200 καλύτερα παγκοσμίως


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
14:52
09/05/2013
Διακρίθηκαν Αριστοτέλειο και Μετσόβιο
5
loading

Σημαντική διάκριση για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σε 10 ειδικότητες, όπως προκύπτει από τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS στις κατατάξεις.

Η διάκριση αυτή, δεν είναι η μοναδική, καθώς άλλα τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια φιγουράρουν στα 200 καλύτερα του κόσμου.

Ειδικότερα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση μεταξύ των άλλων ελληνικών πανεπιστημίων στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, αφού κατατάσσεται στην 25η θέση.

Παράλληλα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητές τους.

Να σημειωθεί ότι στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία.

Για τη λίστα αυτή, σύμφωνα με την Ημερησία, αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar aris

  Βουρτσες μπλε και παραμυθια........

 2. avatar Randy Psomas

  ΧΜΜΜΜ!!!! Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΈΣ HIGHER EDUCATION SUPPLEMENT (ΤΗΕ). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ KΑΤΑΤΑΞΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 300- 350
  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ QS ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΤΟ \"ΤΗΕ\" ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.......
  ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΗΕ.......ΕΛEΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ
  ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ. ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.....

 3. avatar Grammatopoulos

  πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση αλλά στον δικτυακό τόπο της Q S στα 500 ΑΕΙ υπάρχουν μόνο δύο Ελληνικά στις όχι και τόσο κολλακευτικές θέσεις 451 έως 500 και με συνολικές βαθμολογίες γύρω στο 26 % . Προφανώς δεν διαβάζουμε το ίδιο πράγμα [..]

 4. avatar RK

  Μην ψαρώνετε με τις κατατάξεις Πανεπιστημίων. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα!
  Ας μας πουν τουλάχιστον ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τον τρόπο αξιολόγησης!

  1. avatar manolios

   Πριν κοιτάξουμε τον τροπο αξιολόγησης ας ασχοληθούμε λίγο με τα του οίκου μας:
   1. Αξιόλογοι διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες τους τρώει η μαρμαγκα μόλις πατήσουν πόδι στην Ελλάδα!!
   2. Η οικογενεοκρατεία ζει και βασιλεύει!!!!!! ( υπάρχει σε όλο τον κόσμο αλλα στην Ελλάδα ούτε κλητηρας δεν διορίζεται σε πανεπιστήμιο χωρίς αδερφοξαδερφοσυμπεθεροκουμπαρο!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει