Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και της επαγγελματικής ανασφάλειας, οι νέοι καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερωθεί μέχρι τώρα, αναφορικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και μέσα στα επόμενα χρόνια, η εικόνα θα αλλάξει εντυπωσιακά, συνεπώς οι νέοι που τώρα καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους για σπουδές (σπουδές ΙΕΚ, κολεγιακές σπουδές, κλπ.), καλό θα ήταν να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς εργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για τη νέα γενιά, αρκεί όμως από νωρίς να γίνονται σωστές επιλογές.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ποιοτική εκπαίδευση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση για 95 περιζήτητα επαγγέλματα, πολλά εκ των οποίων αποτελούν, σύμφωνα με τις έρευνες, «επαγγέλματα του μέλλοντος»!

Ιδού λοιπόν, οι πλέον δημοφιλείς τομείς (και οι αντίστοιχες ειδικότητες), που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, θα προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας:

Τουρισμός

Ο Τουρισμός στη χώρα μας είναι και θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο μεγαλύτερος… «εργοδότης»! Ένας χώρος με μεγάλο αριθμό θέσεων και καλές επαγγελματικές προοπτικές, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους -αν όχι τον σημαντικότερο!- της ελληνικής οικονομίας.

Κατέχοντας ηγετική θέση στα τουριστικά επαγγέλματα, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις ειδικότητες:

Ή συναφή επαγγέλματα που στελεχώνουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως:

Ναυτιλία – Μεταφορές

Ο χώρος της ναυτιλίας και των μεταφορών, ακόμη και στην εποχή της κρίσης, κάνει προσλήψεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ειδικότητες που θα έχουν ζήτηση, και μπορείς να επιλέξεις στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είναι:

Ψηφιακή τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες – ηλεκτρονικό εμπόριο

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κλάδος αυτός όχι μόνο θα αντέξει, αλλά μελλοντικά θα ανοίξει και θέσεις εργασίας εντελώς καινούργιες, που σήμερα ακόμη δεν μπορούμε να τις φανταστούμε. Και σήμερα η ζήτηση είναι μεγάλη και σταδιακά αυξάνεται, αφού οι σχετικές εταιρείες ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη, ενώ στον κλάδο της Πληροφορικής εμφανίζονται ειδικότητες υψηλής ειδίκευσης, όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού.

Επιλέγοντας σπουδές Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών ή σπουδές Πολυμέσων & video games στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είσαι σίγουρα μέσα στο… «παιχνίδι»!

Επαγγέλματα Υγείας, μια σταθερή αξία

Μπορεί ο χώρος της Υγείας στη χώρα μας να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της κρίσης, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η υγεία πάντα θα είναι ένας κλάδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που θα προσφέρει δουλειά.

Ως εκ τούτου, ειδικότητες όπως η Νοσηλευτική ή η Εργοθεραπεία, είναι διαχρονικά… «σιγουράκια» μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος!

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις το αυριανό… Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, σπούδασε ΣΗΜΕΡΑ ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • iekalfa.gr
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406