Ο θεσμός «HoTEL OPEN FORUM» της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοξένησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) – Γιάννη Ρέτσο – και τη CEO της Marketing Greece – Ιωάννα Δρέττα – σε μια διάλεξη με θέμα «Τουρισμός και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του campus του Κολλεγίου στο Μαρούσι.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις ευρηματικές παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, οι οποίοι εστίασαν στις αξίες, τις σύγχρονες πρακτικές και το όραμα του Τουρισμού μέσα από την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο, καθώς και στους βασικούς πυλώνες των φορέων που εκπροσωπούν μέσα από αναλυτική περιγραφή των δράσεων και του σημαντικού τους ρόλου στον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Κωνσταντίνος Ροδόπουλος καλωσόρισε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, τονίζοντας στην εναρκτήρια ομιλία του τον σημαντικό ρόλο του κλάδου του Τουρισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο κ. Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στην παρουσίασή του ανέφερε: «Τα πράγματα στον Τουρισμό αλλάζουν. Δεν αποτελεί πλέον μια ευκαιριακή δραστηριότητα, αλλά έναν χώρο ο οποίος προσφέρει μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Οι εταιρίες δεν προσλαμβάνουν πια με βάση τις δεξιότητες, αλλά με βάση το attitude και τον χαρακτήρα. Αυτό που θα μας κάνει επιτυχημένους είναι η προσαρμοστικότητά μας και η ικανότητά μας να καταλάβουμε προς τα πού κινούνται τα πράγματα».

Η κα Δρέττα, CEO της Marketing Greece, στην ομιλία της εστίασε στο Destination Marketing και την επικοινωνιακή διάσταση του Τουρισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «To storytelling είναι πολύ βασικό στοιχείο στην προβολή και προώθηση ενός προορισμού, καθώς και η αυθεντικότητα. Ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητά την αυθεντική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητα στην επικοινωνία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος».

Οι φοιτητές της Σχολής Τουρισμού έδειξαν θερμό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε, θέτοντας τις ερωτήσεις τους στους δύο καλεσμένους.

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr