Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου του 2018 το New York College Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και οι εκδόσεις «Σιδέρης» οργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Βαλκάνια 2018».

Η ημερίδα διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29), παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών της Βορείου Ελλάδος.

uyre91

Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την περιοχή, κατανοήθηκε ο τρόπος σκέψης των Βαλκάνιων και τονίστηκε η αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων. Παρευρέθηκαν η Πρέσβης και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αποστολής EULEX στο Κόσοβο, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης και Συγγραφέας Αλέξανδρος Μαλλιάς, καθώς και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Τζίμας και Παντελής Σαββίδης.

uyre92
Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μπάμπης Μιχαηλίδης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Παντελής Σαββίδης, Σταύρος Τζίμας, Γιώργος Χατζηθεοφάνους

Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε  ο Πρύτανης του Αριστοτελείου, Περικλής Μήτκας.

uyre93

Κοινό σημείο των ομιλιών από τους προσκεκλημένους ήταν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή των Βαλκανίων αλλά με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύει τα εθνικά συμφέροντας της Ελλάδας, θα συμβάλλει στην εξομάλυνση της έκρυθμης κατάστασης και θα αποβάλλει το αίσθημα κατωτερότητας που ταλανίζει αυτούς τους λαούς.

uyre94
Παντελής Σαββίδης, Σταύρος Τζίμας, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Μαλλιάς

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων από τους κεντρικούς  ομιλητές ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτησης με το παρευρισκόμενο κοινό.