Μελετάται συντεταγμένα το ζήτημα των μετατάξεων

«Αφήνοντας τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης»


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:42
24/07/2015
Μελετάται συντεταγμένα το ζήτημα των μετατάξεων
loading

Το υπουργείο Παιδείας μελετά συντεταγμένα το ζήτημα των μετατάξεων αφήνοντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διαιώνιση της σχετικής εκκρεμότητας επιδρά αρνητικά στο εκπαιδευτικό κλίμα και στις ίδιες τις ζωές των εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων σε έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενώ σημειώνει ότι το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων της παρ.11 του άρθρου 82 του νόμου 4172/2013 έχει απασχολήσει έντονα τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η πολυπλοκότητα του θέματος, οι δεκάδες διοικητικές παράμετροι και οι σοβαρές συνέπειες των ειλημμένων αποφάσεων σε πάρα πολλές κατηγορίες εκπαιδευτικών καθιστούν εξαιρετικά σύνθετη την απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την ενδελεχή μελέτη του θέματος άμεσα, από τον Φεβρουάριο. Επί του ζητήματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατοντάδες ώρες συζήτησης και διαβούλευσης με φορείς και εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων των μεταταχθέντων αλλά και των εκπαιδευτικών της Αθμιας που δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία. Έχουν παραληφθεί στο ίδιο πλαίσιο δεκάδες υπομνήματα για το εν λόγω ζήτημα. Ταυτόχρονα έχουν διενεργηθεί πάρα πολλές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΟΠΑΙΘ, όλες οι τεχνικές παράμετροι έχουν τεθεί επί τάπητος καθώς και όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα. Ολοκληρώνοντας αυτόν τον μεγάλο κύκλο μελέτης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής μελέτης του θέματος, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του εκπαιδευτικού κόσμου.

Ως σημείο έναρξης των εργασιών της επιτροπής αυτής τέθηκε η εισήγηση του Υπουργείου, η οποία στηρίχθηκε αμιγώς στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που προαναφέρθηκαν. Το βασικό ζητούμενο που τέθηκε επίσης ήταν ότι υπάρχουν μια σειρά από αντικειμενικά δεδομένα τα οποία απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε σύντομο χρόνο.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταταχθέντων Εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013 που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει