Φωτογραφίες από τα δύο σημεία στην Ίο όπου «βρέθηκαν νεκροί δύο Ιρλανδοί συμμαθητές με διαφορά λίγων ωρών την Κυριακή», κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ελλάδα μετά τις εξετάσεις, δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail. Ο Andrew O’Donnell, 18 ετών, εντοπίστηκε σε μια βραχώδη πλαγιά, λίγα μέτρα μακριά από έναν πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο, «περισσότερες από 24 ώρες αφότου δηλώθηκε για πρώτη φορά η εξαφάνισή του».

Το πτώμα του βρέθηκε σε θαμνώδη έκταση που βρίσκεται ακριβώς κάτω από ένα δημοφιλές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και με θέα το λιμάνι της Ίου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του δημοφιλούς ελληνικού νησιού – «σε μια περιοχή που η ελληνική αστυνομία είχε ήδη ψάξει αλλά δεν κατάφερε να τον βρει», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Andrew εξαφανίστηκε νωρίς το Σάββατο και βρέθηκε μετά από έρευνα στο νησί. Ένας από αυτούς, ο Max Wall, πέθανε λίγο αφού του ανακοινώθηκε η είδηση. Βρέθηκε στην είσοδο ενός στενού κοντά στο λιμάνι του νησιού.

Κατά την αναζήτηση του Andrew, οι αστυνομικοί έψαξαν αρχικά την περιοχή το πρωί της Κυριακής, αφού ενημερώθηκαν από τους φίλους του ότι είχε εξαφανιστεί όταν χωρίστηκε από αυτούς ενώ βρίσκονταν στο λιμάνι της Ίου, όπου υπάρχουν μπαρ και εστιατόρια.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στην περιοχή αργότερα την ίδια ημέρα, ανακαλύπτοντας το πτώμα του Andrew γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ίου, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας του λιμανιού της Ίου δήλωσε στη MailOnline: «Ξεκινήσαμε την έρευνά μας 24 ώρες μετά την εξαφάνιση του Andrew, κάτι που είναι η συνήθης διαδικασία. Επικεντρωθήκαμε στις πλαγιές γύρω από την περιοχή του λιμανιού, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά στη συνέχεια επιστρέψαμε για δεύτερη φορά.

Το πτώμα του ήταν κρυμμένο σε θάμνους και δεν ήταν ορατό από ένα μονοπάτι που περνάει κατά μήκος της κορυφής της πλαγιάς. Υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο εκεί και σπίτια κατά μήκος του, οπότε είναι ένα πολύ καλά χρησιμοποιούμενο μονοπάτι και την πρώτη φορά, ήταν εύκολο να το χάσουμε».