Οι τραγικοί γονείς των δύο αγοριών από την Ιρλανδία που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στην Ίο παρέλαβαν χθες τις σορούς τους από το κέντρο υγείας του νησιού και τις συνόδευσαν στο πλοίο που τις μετέφερε στον Πειραιά και από εκεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Οι συγγενείς ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο των δύο 18χρονων και φως αναμένεται να ρίξουν οι ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα.

«Ο Ο’Ντόνελ βρέθηκε σε μονοπάτι μεταξύ του λιμανιού και της χώρας και φαίνεται ότι έπεσε. Ο Γουόλ βρέθηκε πολύ κοντά στο μέρος όπου διέμενε. Από την αρχή ακούσαμε ότι είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει σαφέστερη μόλις διεξαχθούν», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ν. Αιγαίου, Λουκάς Θάνος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η αστυνομία κάνει δύο παράλληλες έρευνες ενώ στην Ίο έχουν φτάσει και δύο ερευνητές από την ιρλανδική αστυνομία που θα βοηθήσουν και στην επικοινωνία με τους ιρλανδούς αξιωματούχους και συγγενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά. Η Daily Mail αναφέρει ότι δεν έχει αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, όμως περισσότερο φως την υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες και τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς οι σοροί των νεαρών έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα.

Στο βρετανικό Μέσο μίλησε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η οποία είπε για τον O’Donnell που έχασε πρώτος τη ζωή του ότι «ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, πως σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια».

«Τα ποτά που κατανάλωσαν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Φεύγουν από την Ίο οι Ιρλανδοί

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε σοκ στους συμμαθητές τους που ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν το νησί, σύμφωνα με ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο και εκατοντάδες άλλοι Ιρλανδοί που βρίσκονται στην Ίο.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του Άντριου, Γκάβιν, καθώς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τον χαμό του παιδιού του, σύμφωνα με όσα είπε στη Daily Mail ένας οικογενειακός φίλος. «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», λέει. «Ο Gavin περιέγραψε τον Andrew ως το “αγαπημένο του αγόρι” σε ένα μήνυμα προς εμένα. Ο Gavin είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια».

«Ο παππούς του Andrew, ο Τζο, είναι γιατρός και είναι και οι δύο πολύ περήφανοι για τον Andrew, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Πρόκειται για μια καταστροφική τραγωδία», συμπλήρωσε. «Είναι ανεξήγητο. Αυτός και ο Max ήταν τόσο νέοι. Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».