Έχουν περάσει 17 ημέρες από την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου το βράδυ στα Τέμπη και τρεις νέοι άνθρωποι παραμένουν στην εντατική, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους. Πρόκειται για τον Γεράσιμο, τη Δάφνη και την Ανυσία, τρία παιδιά που έζησαν τον εφιάλτη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και δίνουν αγώνα για να βγουν νικητές.

Ο 20χρονος Γεράσιμος

Πρόκειται για τον εικοσάχρονο Γεράσιμο που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη.

Ο 20χρονος Βολιώτης φοιτητής στο ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης ταξίδευε στο μοιραίο «πρώτο βαγόνι» του φονικού τρένου στα Τέμπη, από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης και ήταν ο μόνος ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε. Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία χειρουργήθηκε. 

Η Δάφνη που έχασε τον σύντροφό της στα Τέμπη

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει τη δική της μάχη η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου, που σκοτώθηκε στα Τέμπη. Η Δάφνη αποσωληνώθηκε, ωστόσο συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην εκπομπή «Live News» μίλησε ο αδερφός του Βάιου Βλάχου και δήλωσε πως «ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει».

Η 26χρονη Ανυσία

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται μία 26χρονη κοπέλα που είναι εγκαυματίας και πολυτραυματίας, σύμφωνα με το Mega. Η κατάσταση υγείας της 26χρονης είναι σταθερή, σύμφωνε με τις εκτιμήσεις των γιατρών της, αλλά έχει να διανύσει ακόμα δρόμο για να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η Ανυσία Λιούρη βρίσκεται για διασωληνωμένη στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, με τον διευθυντή Νίκο Καπραβέλο να τονίζει πως «το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί».

«Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», πρόσθεσε στη συνέχεια.