Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο απεικονίζει μια νεαρή κοπέλα, πιθανότατα μητέρα, να μιλάει στο Tik Tok ενώ πίσω της ένα μωρό σπαράζει στο κλάμα. Οι πρώτες αναφορές που αφορούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, έκαναν λόγο πως το μωρό είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από κάποιον άνδρα, πιθανότατα τον παππού του.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star Channel μίλησε η δημοσιογράφος Ντίνα Κλέανθους από την Κύπρο η οποία μετέδωσε το ρεπορτάζ που αφορούσε στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος, το βίντεο λήφθηκε και ανέβηκε στο διαδίκτυο τον Μάιο του 2022 με τις Αρχές να προχωρούν άμεσα σε διερεύνηση του περιστατικού. Από τις καταθέσεις που συνέλεξαν οι Αρχές δεν προέκυψε πως το μωρό έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ή βίας από συγγενικό του πρόσωπο ενώ όσοι κατέθεσαν ανέφεραν πως το παιδί έπεσε από το πάρκο του με αποτέλεσμα να βάλει τα κλάματα.

«Βίντεο που λήφθηκε και ανέβηκε στο διαδίκτυο τον Μάιο του 2022 ωστόσο αυτές τις μέρες επανήλθε από πολίτες που ζητούν ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση είχε διερευνηθεί από την αστυνομία και τόσο η κάτοχος του λογαριασμού όσο και συγγενικά της πρόσωπα, τέσσερα στο σύνολο, κλήθηκαν για κατάθεση και όλοι ισχυρίστηκαν πως το παιδάκι είχε πέσει από το πάρκο του γι’ αυτό και έκλαιγε. Ενώ απέρριψαν τα περί ξυλοδαρμού του. Από την διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα με την αστυνομία να αναφέρει πως δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν πρόκειται για περιστατικό βίας ενώ ενημερώθηκαν από τότε όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και παρακολουθούν την οικογένεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αιφνιδιαστικές επισκέψεις του γραφείου ευημερίας αναφέρεται πως δεν αντιλήφθηκαν το παιδάκι να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ενώ έγιναν από τότε ενέργειες και το βίντεο είχε διαγραφεί. Οι ίδιες ενέργειες θα γίνουν και τώρα για να διαγραφεί αυτό το βίντεο από τα social media» ανέφερε η δημοσιογράφος Ντίνα Κλέανθους.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που κλήθηκαν να παρέμβουν και δέχθηκαν καταγγελίες για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν και το Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο προχώρησε σε ανακοίνωση.

«Αναφορικά με το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με μια μητέρα και έναν άντρα ο οποίος φαίνεται να κακοποιεί ένα παιδί, σας ενημερώνουμε πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Από τη στιγμή που έλαβε γνώση για το εν λόγω βίντεο προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία πάντα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Προωθήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ώστε να εντοπιστεί η αρχική πηγή προέλευσης του βίντεο

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε προανακριτικό στάδιο. Παρακαλούμε θερμά, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εντοπισμό του αρχικού βίντεο, αποφύγετε την αναδημοσίευση του στα social media σας.

Επικοινωνήστε με την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 -24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες- καθώς και με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 11188, εάν θέλετε να καταγγείλετε κάποια επιπλέον πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον, τις κλήσεις αλλά και τα μηνύματά σας, τα οποία αποτελούν πολύτιμη βοήθεια ώστε να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά το Χαμόγελο του Παιδιού.