Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο προβλήθηκε από την εκπομπή «Πάμε Δανάη», αφιερωμένο στους 57 νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείο Αιτωλικού τραγουδούν «Το τρένο φεύγει στις 8» του Μάνου Ελευθερίου, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, και η δασκάλα αγγλικών τούς συνοδεύει με την κιθάρα της. Τα παιδιά έχουν σχηματίσει στην αυλή που τραγουδούν ένα «γιατί» με τις τσάντες και στο τέλος του τραγουδιού λένε όλα μαζί «έφτασα μαμά».

«Η ιδέα ξεκίνησε αυθόρμητα. Το πρωί σκέφτηκα έτσι αυτό το τραγούδι να το πω στα παιδιά γιατί παίζω και λίγη κιθάρα. Άλλαξα μόνο ένα μικρό σημείο που λέει “Νοέμβρης μήνας” και το έκανα “1η του Μάρτη”. Είχα την πρώτη ώρα με τη Γ’ τάξη, μικρά παιδάκια. Μπήκα μέσα, ήταν κάπως το κλίμα, δεν είχαμε κέφι πολύ για μάθημα, η καρδιά μας ήταν πολύ βαριά. Τα παιδιά το ήξεραν ήδη το ατύχημα τους είπα: “Παιδιά σήμερα θα κάνουμε ένα λίγο ένα τραγούδι για τα παιδιά που χάθηκαν”» είπε στο «Πάμε Δανάη» η δασκάλα αγγλικών Ερμιόνη Καρβέλη.

«Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ συγκινημένα. Μετά χτυπήσαμε τη διπλανή πόρτα και έτσι σιγά σιγά από μία τάξη ξεκινήσαμε και όλοι μαζί πηγαίναμε μετά στην επόμενη και το έμαθε όλο το σχολείο. Αυτό έγινε μέσα σε μισή ώρα και μετά οι δάσκαλοι όλοι μαζί σκεφτήκαμε να βγούμε έξω και να φτιάξουμε με τις τσάντες των παιδιών το “γιατί”. Δεν θα ξεχάσω τη συγκίνηση των παιδιών. Κλαίγαμε όλοι και εμείς οι δάσκαλοι και τα παιδιά. Το δάκρυ έτρεχε κι όμως τραγουδούσαμε και βγήκε μια αλήθεια πιστεύω γι’ αυτά τα παιδιά, κάτι σαν ύμνος» κατέληξε.

«Ωχ! Συγγνώμη, δεν το περιμέναμε αυτό», είπε συγκινημένη η Δανάη Μπάρκα, ενώ ο Άρης Καβατζίκης πρόσθεσε: «Ήταν ανατριχιαστικό». «Είναι εξαιρετικά συγκινητικό να βλέπεις παιδάκια και δασκάλους να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Πραγματικά συγκινήθηκα με αυτό το βίντεο» είπε η Δέσποινα Καμπούρη.