Ο κ. Αντώνης Κατεχάκης κρατάει το παιδί του στην αγκαλιά του. Είναι ένας από τους ελάχιστους γονείς που ο γιος του σώθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ο κ. Κατεχάκης περιέγραψε στο Mega και την Ελεονώρα Μελέτη το τηλεφώνημα του γιου του μέσα από το φλεγόμενο τρένο.

«Η δικιά μου περίπτωση θυμίζει λίγο αρχαία ελληνική τραγωδία. Λίγον πριν τις 23:30 χτύπησε ένα άγνωστο τηλέφωνο σε μένα, όπου στην άλλη γραμμή ήταν ο γιος μου και μου είπε με πολύ ήρεμο τόνο “μπαμπά, έχουμε χτυπήσει, υπάρχουν παντού φλόγες. Είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω“. Βίωνα εκείνη την ώρα τη μάχη που έδινε ο γιος μου για να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν πολύ άσχημο…», είπε ο Γιώργος Κατεχάκης.

Ο γιος του βρισκόταν στο βαγόνι 2. «Όταν κατάφερε να βγει από το τρένο πάλι με πήρε τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο, γιατί το δικό του χάθηκε στη σύγκρουση. Μου είπε ότι κατάφερε να βγει, ότι ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Προχωρούσαν στο σκοτάδι, άκουγαν ανθρώπους να τους φωνάζουν βοήθεια».

Ο πατέρας του Αντώνη δήλωσε στο MEGA πως όσα είδε ο γιος του εκείνη τη φριχτή νύχτα έχουν χαραχτεί για πάντα μέσα του. «Πήρε εξιτήριο την Πέμπτη, τώρα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Αντώνης είναι παιδί χαμηλών τόνων, συνεσταλμένο, με πολλή εσωτερική δύναμη. Δεν πολυσυζητάμε για το θέμα αλλά ξέρω ότι είδε πολλά, βίωσε πολλά και πάνω απ’ όλα το να προσπαθείς να βγεις από ένα βαγόνι φλεγόμενο και να είσαι εγκλωβισμένος, σου αφήνει τραύματα», δήλωσε.