Ένταση επικράτησε χθες Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους στη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η κάμερα του Newsbeast κατέγραψε τα επεισόδια ανάμεσα σε άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Μάλιστα, τα επεισόδια έφτασαν μέχρι και την Ομόνοια.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 10.000 άτομα με πρωτοβουλία διάφορων σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια ομάδα πάνω από 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα άτομα αυτά, όπως σημειώνει η Αστυνομία, ενώ βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση.

Τέλος, όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, από τις παραπάνω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.