Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ του Σαββάτου (4/3) έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου τρένου. Πρόκειται για καταγραφικό που ήταν στο πρώτο βαγόνι στη μηχανή της αμαξοστοιχίας.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το νέο στοιχείο που έρχεται στο «φως» αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Σε αντίθεση με αυτό του αεροπλάνου το «μαύρο κουτί» του τρένου καταγραφεί μόνο την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας και την κίνηση. Αν έγινε δηλαδή προσπάθεια επιβράδυνσης του τρένου.

Με το που έπεσε το σκοτάδι το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησαν και οι εργασίες για την μεταφορά των συντριμμιών από το σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των επιβατών στα μοιραία βαγόνια, γιατί αρκετοί ήταν οι επιβάτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τον σταθμό της Λάρισας, χωρίς να έχουν κόψει εισιτήριο και αυτό γιατί θα το έπρατταν εντός του τρένου.