Το χρονικό της τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων σε ηλικία, παρουσίασε ο Σκάι.

Για 18 χλμ και 12 λεπτά τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή, χωρίς κανείς να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς.

Οι μηχανοδηγοί των δύο αμαξοστοιχιών, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και επήλθε η μοιραία σύγκρουση.

Καρέ – Καρέ η πορεία της σύγκρουσης

Στις 22:50 Η επιβατική αμαξοστοιχία «Intercity 62» φτάνει στη Λάρισα, 80 επιβάτες αποβιβάζονται και επιβιβάζεται άγνωστος αριθμός νέων ατόμων

Στις 23:10 έχοντας αποχωρήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας και λόγω του χαλασμένου τρένου μπαίνει στις ράγες καθόδου. Για 12 λεπτά και 18 χλμ κινείται στη λάθος γραμμή χωρίς κανείς να ενημερώνει τους μηχανοδηγούς των δύο τρένων, που οδηγούνται προς τη σύγκρουση.

Στις 23:22 Με την επιβατική αμαξοστοιχία να έχει αναπτύξει ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και την εμπορική να κινείται με 120 χλμ/ώρα, οι μηχανοδηγοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και τα δύο τρένα συγκρούονται μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα Τέμπη. Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη.

Στις 23:24 καταγράφεται η πρώτη κλίση για βοήθεια από επιβάτη που κάλεσε το «112».

Στις 23:40 οι πρώτοι πυροσβέστες φτάνουν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων.

Στις 23:50 καταφτάνει και το ΕΚΑΒ