Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:30 σήμερα το πρωί με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να υπολογίζει τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για 4,7 Ρίχτερ.

Και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για 4,8 Ρίχτερ.

Ακολούθησε λίγο πριν τις 07:30 μια ακόμη ισχυρή δόνηση στην ίδια περιοχή, μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Αρκετοί ξυπνήσαμε, ο σεισμός είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της Εύβοιας, είναι περίπου 10 με 15 χιλιόμετρα από τα Νέα Στείρα.

Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγηση που θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Χρειάζεται καλή αξιολόγηση αυτή της στιγμή δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Έκανε επίσης λόγο για επιφανειακό σεισμό, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι και ιδιαίτερα μακριά από την ευρύτερα περιοχή της Αττικής

Ήταν αρκετά αισθητός και γι’ αυτό πολλοί ξύπνησαν, μεταξύ αυτών και εγώ».

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Ο ίδιος μίλησε και στο Mega και έκανε λόγο για μια έκπληξη, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε ο σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή. «Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν