Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν από τη 1 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων. Όπως καταγγέλουν, διαδηλώνουν για να ακουστεί η αντίθεσή τους στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται και όπως υποστηρίζουν το μόνο που καταφέρνουν είναι υψώνουν «εμπόδια» στη μόρφωση των παιδιών.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η ζωή μας, η μόρφωση των παιδιών μας δεν χωράει σε voucher και pass» δηλώνουν εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής , ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας.

Ραντεβού στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο έδωσε και η  Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας,  με κάλεσμα συμμετοχής στα σχολεία της Αθήνας.

Από την πλευρά τους καταδικάζουν, τα νέα μέτρα που προστίθενται «υψώνοντας εμπόδια» στη μόρφωση, όπως η επέκταση της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ’ Λυκείου, το ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τα κενά σε καθηγητές ειδικά σε ΕΠΑΛ και συγκεκριμένες ειδικότητες, τις ελλείψεις σε υποδομές.

«Καμία αναμονή – για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας» δήλωσε από την πλευρά της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.