Ένα μυστικό καλά θαμμένο στην άμμο φαίνεται πως έφερε στην επιφάνεια η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Τη νάρκη ανακάλυψε χθες ένας ανυποψίαστος πολίτης την ώρα που έκανε τη βόλτα του στην παραλία, ο οποίος ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και απομάκρυνε τους περαστικούς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί, έτσι ώστε να εξετάσει εάν όντως επρόκειτο για νάρκη αλλά και για να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών.

Η αυτοψία έδειξε ότι πρόκειται για νάρκη και αμέσως ενημερώθηκε ο ναύσταθμος των Χανίων προκειμένου να αποστείλει κλιμάκιο πυροτεχνουργών για την εξουδετέρωσή της, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο νησί σήμερα το πρωί.

Η νάρκη βρέθηκε στο ύψος της περιοχής Περιβόλια, και βρισκόταν μόλις ένα μέτρο από τη θάλασσα σε σημείο που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατάμεστο από τους λουόμενους.

Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα αν πρόκειται για νάρκη η οποία βρίσκεται εν ενεργεία ή αν έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση το μυστήριο θα λυθεί μετά τη μεταφορά και την εξουδετέρωσή της από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς σήμερα.

Για λόγους ασφαλείας η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η νάρκη παρέμεινε φυλασσόμενη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Πηγή: goodnet.gr