Το «καυτό» ζήτημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τις άγονες γραμμές θα βρεθεί στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Μυτιλήνη, υπό την προεδρία της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ.Χαλκιώτη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Το θέμα των άγονων γραμμών είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΥΘΥΝΑΛ.

Στο μεταξύ τη συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει τον εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου και του δικτύου γραμμών ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τη νησιωτική πολιτική και θα εισηγηθεί μέτρα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, αποφάσισε η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων.

Στην επιτροπή προεδρεύει η υφυπουργός, με αναπληρωτή το γενικό γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής πολιτικής, κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και συμμετέχουν άνθρωποι με εμπειρία και γνώσεις του συγκεκριμένου τομέα, τόσο από τον πανεπιστημιακό, όσο και από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο, αλλά και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργών.

Στόχος της επιτροπής είναι να τεθούν άμεσες πολιτικές προτεραιότητες και να υπάρξουν στοχευμένες αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν συνολικά τα προβλήματα.