Τα funds έχουν «επενδύσει» στα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί των ακινήτων αποτελούν μονόδρομο ώστε να πετύχουν τους στόχους για τους οποίους έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο του «Ηρακλή» και να αποφευχθεί η ενεργοποίηση της κρατικής εγγύησης. Μετά τη γενικευμένη αναστολή που ίσχυσε τους μήνες της πανδημίας και τις αρρυθμίες από τις απεργίες των συμβολαιογράφων ή των δικηγόρων τα τελευταία χρόνια, οι πλειστηριασμοί πλέον, βρίσκονται διενεργούνται κανονικά. 

Σήμερα μία αυτοαπασχολούμενη αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι της για οφειλές μόλις 40.000 καθώς το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Από νωρίς στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα, έχει μαζευτεί κόσμος που με πανό προσπαθεί βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, στο συμβολαιογραφείο, όπου πρόκειται να γίνει σήμερα, ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σπιτιού, κατέληξε η πορεία της ΟΒΣΑ και του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων κι Εμπόρων δήμου Αθήνας, που ξεκίνησε από τη Βουλή, όπου νωρίς το πρωί έγινε συγκέντρωση, ενάντια στα χρέη και την ακρίβεια.

Το σπίτι είναι πρώτη κατοικία της γυναίκας και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου ζητούν συνάντηση με το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.