Καταγγελίες στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας που συνοδεύονται από βίντεο και φωτογραφίες, απεικονίζουν ένα άλογο που αποστεωμένο και σε κακή κατάσταση, είχε αφεθεί δεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό.

Το άτυχο ζωντανό τελικά πέθανε παρά τις προσπάθειες πολλών να του δώσουν νερό και να το τοποθετήσουν κάτω από σκιά με τη βοήθεια ομπρέλας.

Βασανιστικός θάνατος για άλογο στο Σιδάρι, χωρίς νερό, κάτω απ΄ τον ήλιο

Όπως μεταδίδει το corfupress, μαρτυρίες αναφέρουν ότι κλήθηκε κτηνίατρος ο οποίος ανέφερε ότι είχε έρθει και τις προηγούμενες ημέρες επειδή το ζώο ήταν άρρωστο, ενώ καταγγέλλεται ότι παρουσία του κτηνιάτρου, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και προηγουμένως υποστήριζε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν ότι δεν ήταν.

Βασανιστικός θάνατος για άλογο στο Σιδάρι, χωρίς νερό, κάτω απ΄ τον ήλιο

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άλογο ήταν δεμένο στο χώρο που δείχνουν οι φωτογραφίες σε κακή κατάσταση, χωρίς νερό και χωρίς σκιά ενώ δεν είναι γνωστό αν προϋπήρχε κάποια ασθένεια ή αν κατέληξε λόγω των συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το ζώο ήταν ετοιμοθάνατο για οποιοδήποτε αιτία, αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην είχε αφεθεί στην τύχη του υποφέροντας από τη δίψα και την αφόρητη ζέστη και ήλιο.