Το σενάριο ο Τζακ Φέντον να βγήκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα, έχοντας ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο μέσα, και να επιστρέφει σε αυτό για να το πάρει, εξετάζουν τώρα οι Αρχές που ερευνούν το φριχτό δυστύχημα με θύμα τον 22χρονο βρετανό τουρίστα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα, σύμφωνα με δημοσίευμά της πως «η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στο ότι ο Τζακ ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό.

Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Όπως γράφει η Daily Mail, ο Ιωάννης Κονδύλης, επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, δήλωσε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι «από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου.

Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του».

Σημειώνεται πως η αδερφή του Jack Fenton που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα όταν τον τεμάχισε ο πίσω έλικας του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, ξέσπασε για όσα ακούγονται για την υπόθεση. Η Daisy Fenton μίλησε στην dailymail.co.uk και διευκρίνισε ότι «ο Jack δεν ήταν κάποιο πλούσιο, αντιπαθητικό παιδίΉταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν. Όλα τα υπόλοιπα, ότι έτρεξε πίσω και παραβίασε τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια».

Επίσης, τόνισε ότι στο δεύτερο ελικόπτερο που δεν προσγειώθηκε ποτέ στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, δεν ήταν οι γονείς τους, αλλά ενός φίλου του και συγκεκριμένα του ατόμου που τον προσκάλεσε για διακοπές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω (σ.σ. στην ουρά του ελικοπτέρου. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά η άποψη ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι σκουπίδια. Είναι ψέμα».