Μια νέα εκδοχή για το τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα που στέρησε την ζωή στον 22χρονο Βρετανό τουρίστα Jack Fenton, δίνει φίλος του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου.

Ο Γιώργος Χιωτάκης, ο οποίος είναι 30 χρόνια επαγγελματίας χειριστής και φίλος του Χρήστου, του πιλότου του ελικοπτέρου, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star και ανέφερε ότι «μία παρέα τεσσάρων ατόμων πήγε ή κατευθύνθηκε προς το σωστό σημείο και ξαφνικά ο άτυχος Bρετανός τουρίστας με δική του βούληση, ανεξέλεγκτα, επέστρεψε στο ελικόπτερο, πιθανολογούν ότι κρατούσε κινητό στο χέρι ότι έχει να κάνει με κάποια εφαρμογή των social media, ώσπου να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι τι έχει συμβεί του φώναξαν: “No,no,no…”. Ωστόσο ήρθε και ένας χειριστής από ένα άλλο ελικόπτερο που τον είδα και προσπάθησε να τον προλάβει την ώρα που πήγαινε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου δεν τον πρόλαβε έτσι ο έλικας τον χτύπησε στο κεφάλι και βρήκε τραγικό θάνατο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «προσγειώθηκε το ελικόπτερο, τα στροφεία λειτουργούσαν, ήρθαν δύο συνοδοί εδάφους και υπήρχε κι άλλος χειριστής οι οποίοι έδειξαν στους επιβάτες που να κατευθυνθούν. Είναι μία απόσταση 10 μέτρων εκεί όπου βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναμονής των επιβατών. Όπως καταλαβαίνετε ο κάθε επιβάτης δεν είναι κρατούμενος, δεν τον έχουμε δεμένο με αλυσίδες, ούτε τους τραβάμε από το αυτί. Οπότε ευγενικά ανοίγουμε τα χέρια τους και υποδεικνύουμε στους επιβάτες που πρέπει να πάνε».

«Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που λένε οι φίλοι του ότι κανένας δεν μας είπε πού να πάμε γιατί αυτή βρέθηκαν στο σωστό σημείο και ο άλλος πήγε μόνος του στο λάθος σημείο και θα αναπαύσει την ψυχή του και να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό», συμπλήρωσε στη συνέχεια.