Η κακοκαιρία «Genesis» κάνει την επέλασή της στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές πόλεις και χωριά. Στην Καβάλα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, εγκλωβίστηκε στο ύψος του οικισμού του Ορφανίου από τα ορμητικά νερά στο σημείο.

«Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να μπορέσει να μας απεγκλωβίσει. Επιχειρούμε και τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων πολιτών που εγκλωβίστηκαν εκεί», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Όπως διακρίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες της Voria.gr προκλήθηκαν χείμμαροι από τα πολλά χιλιοστά βροχής που έπεσαν μέσα σε ελάχιστη ώρα στην παραλία Οφρυνίου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα έξι άτομα.

Η Πυροσβεστική προχωρά ακόμη σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ ο δήμος Παγγαίου έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου, όπως τόνισε στη Voria.gr ο κ. Αναστασιάδης, να «μαζέψει τα κομμάτια του».

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι και σε άλλα χωριά του δήμου Παγγαίου, αλλά και στη Χρυσούπολη, στα ανατολικά του νομού.

Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει ο δρόμος από τον Ακροπόταμο προς την Κάριανη και από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού προς το Ορφάνι. Όσοι οδηγοί μετακινούνται θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, συνολικά έξι άτομα εγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για μια πενταμελή οικογένεια και στη δεύτερη για μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των ατόμων και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.