Ο Απόστολος Λαζαρίδης, πλοίαρχος του φέρυ μποτ «Άγιος Νεκτάριος» είναι όπως μας λέει 25 χρόνια στη θάλασσα και τα 17 από αυτά είναι στη θέση του πλοίαρχου. Όπως λέει ο ίδιος στο Newsbeast αυτό που αντίκρισε χθες την ώρα που βρισκόταν στην γέφυρα του καραβιού, πρώτη φορά το βλέπει και τον συντάραξε βαθιά. O λόγος για την πεντάχρονη που δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε αναίσθητο από τον πλοίαρχο μέσα στη θάλασσα στην Πύλη Ε8 του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κος Λαζαρίδης περιέγραψε στο Newsbeast το περιστατικό: «Το γεγονός συνέβη χτες στις 16.15 όταν το πλοίο ήταν σε ώρα φόρτωσης. Εγώ βρισκόμουν πάνω στη γέφυρα, σε απόσταση το πολύ 70 μέτρων από το σημείο που ήταν το κοριτσάκι, επέβλεπα την κατάσταση στο πλοίο και παράλληλα κοιτούσα και προς το λιμάνι. Ξαφνικά είδα, κολλητά σχεδόν στην προβλήτα, κάτι μικρά παιδικά χεράκια να βγαίνουν από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα χεράκια ίσα-ίσα που εξείχαν από το νερό.

Κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για παιδάκι το οποίο μάλιστα πνιγόταν. Είχε σχεδόν πνιγεί βασικά, στο νήμα σώθηκε. Ειδοποίησα τις λιμενικές αρχές μέσω του συστήματος του ασυρμάτου και παράλληλα άρχισα να κατεβαίνω τρέχοντας προς το κάτω deck για να πέσω στη θάλασσα να σώσω το παιδί.

Μέσα σε δευτερόλεπτα όμως είχε προλάβει να έρθει από το λιμάνι πεζός ένας λιμενικός και είχε ήδη βουτήξει στη θάλασσα. Ο λιμενικός ήρθε πραγματικά μέσα σε δευτερόλεπτα και έβγαλε το παιδί στην προβλήτα. Άρχισε να του κάνει αμέσως μαλάξεις και μετά από τέσσερα λεπτά το παιδάκι επανήλθε και άρχισε να δίνει σημάδια ζωής. Εντωμεταξύ ήρθε και η μητέρα του. Η μαμά του έπεσε πάνω στο σώμα του και άρχισε να ουρλιάζει, ήταν σε αμόκ, έκλαιγε, φώναζε. Η οικογένεια είναι Ρομά. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα ήρθε και το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τη μικρή στο νοσοκομείο.

Έχω σώσει ξανά ανθρώπους που κινδύνεψαν στη θάλασσα. Μια φορά, εν πλω για Αίγινα μια γυναίκα είχε πηδήξει από το καράβι σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει. Μια άλλη φορά είχε αναποδογυρίσει μεσοπέλαγα η βάρκα ενός άντρα. Πλησιάσαμε και στις δύο περιπτώσεις όσο πιο κοντά μπορούσαμε και κάποιος από το καράβι βούτηξε για να τους ανεβάσει πάνω.

Αυτή τη φορά, με αυτό το παιδάκι, ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Νιώθω πολύ υπερήφανος που πρόλαβα και την είδα, που είχα αυτή την τύχη να δω την μικρή και κατάφερα να σώσω μια ψυχή. Ευτυχώς που έπεσαν τα μάτια μου πάνω της».

Να σημειωθεί πως 37χρονη μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.