Στην αποκάλυψη ότι κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη προχώρησε ο Θοδωρής Ρωμανίδης, σημειώνοντας ότι δεν πήγε κι αρκέστηκε σε μία γραπτή κατάθεση για τη σχέση του με τον ηθοποιό.

«Σε κάποιες καταγγελίες σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν έπεσα από τα σύννεφα. Στις υποθέσεις των βιασμών όμως, ναι. Εάν φυσικά αποδειχθούν. Μου έχουν φερθεί άσχημα πάνω στη σκηνή και στα καμαρίνια. Αποχώρησα και βρήκα την ησυχία μου. Όταν είδα τον Πέτρο με τις χειροπέδες ανθρώπινα συγκινήθηκα πολύ και σοκαρίστηκα.

Με κάλεσαν για μάρτυρα υπεράσπισης, αλλά δεν πήγα. Να πω τι; Έδωσα απλά μια γραπτή κατάθεση για το τι σχέση είχα με τον Πέτρο. Εξοργίζομαι όταν ακούω να μιλάνε για τον γιο του Πέτρου, τον Δημήτρη. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λόγω του πατέρα του. Ακόμα και να αθωωθεί ο Πέτρος, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι ένοχος», είπε ο Θοδωρής Ρωμανίδης στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μού έλεγε “εγώ ζω αρχαιοελληνικά, σαν τον Σωκράτη”, αλλά φυσικά δεν μιλάγαμε για ανήλικους. Τότε ξέραμε για ενήλικες, ότι του άρεσε αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα από το να βιάζεις ανήλικο».

Τέλος, ο Θοδωρής Ρωμανίδης αναφέρθηκε και στον Μάρκο Σεφερλή: «Η ατάκα του για τον βιασμό ήταν άκαιρη. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία. Ο Μάρκος για να βγάλει γέλιο λέει τα αστεία με τόση αθωότητα. Κάποιες φορές στοχοποιείται μόνος του. Βγαίνει και απαντάει συνέχεια με βίντεο, εκεί χάνει το παιχνίδι».