Στη συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών αποφασίστηκε πως από την 1η Απριλίου θα χρειάζεται ένα self test για τα σχολεία, ενώ η πληρότητα στα γήπεδα επιστρέφει στο 100% από το Σάββατο (26/3).

Η Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας με τα κρούσματα του κορονοϊού να βρίσκονται σταθερά πάνω από 20.000 καθημερινά, προκειμένου να οριστεί ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων.

Αυτό που συζητείται είναι πως θα μπει τέλος στις μάσκες και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού με ορίζοντα το τέλος Αυγούστου, αν δεν υπάρξει νέα έξαρση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.