Στους δρόμους της Αθήνας έχουν βγει από το πρωί οι συνταξιούχοι απαιτώντας μέτρα προστασίας από το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας. Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Συμμετέχουν επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

«Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε» αναφέρουν οι συνταξιούχοι ζητώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Μας έχουν αφαιρεθεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο λόγω της ακρίβειας»

«Οι περικοπές, που οι συνταξιούχοι δέχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι συντριπτικές. Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα Δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι ενώ επισημαίνουν ότι, εδώ και αρκετό καιρό, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, «που τους έχει αφαιρέσει ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».

Λίγο μετά τις 11:30 αντιπροσωπεία των συνταξιούχων που έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών ανέβηκε στο κτίριο ώστε να συνομιλήσει με στελέχη του.

Λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας έκλεισε τμηματικά η οδός Σταδίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast: