Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όπου έφτασε η πορεία των φοιτητών που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών, που παρακολουθούν στενά την πορεία, και τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένας φοιτητής, ο οποίος είναι και μεταξύ των πέντε προσαχθέντων που οδηγούνται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ. Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει. 

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια:

Είχε προηγηθεί το συλλαλητήριο των φοιτητών στα Προπύλαια, με κεντρικά συνθήματα «Δεν θα γίνουμε η γενιά της κρίσης και της εργασιακής ανασφάλειας. Παλεύουμε για το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

Οι νέοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εάν δεν αποσυρθεί άμεσα το κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα.

Παράλληλα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους φοιτητές της Μεγάλης Βρετανίας που βρίσκονται εδώ και ημέρες στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Συμπαράσταση στον αγώνα των Βρετανών φοιτητών γράφει το πανό που κρατούν οι φοιτητές