Τοξικό νέφος κάλυψε την Αττική

Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών


ΕΛΛΑΔΑ
7:56
09/06/2015
Τοξικό νέφος κάλυψε την Αττική
9
loading

Τοξικό νέφος έχει καλύψει από χθες τα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής και φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης. Η έντονη οσμή καμένου πλαστικού κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο, αν και είναι υπό έλεγχο, συνεχίζει να καίει χαρτί και πλαστικό με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η ατμόσφαιρα.

Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσειη κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μια και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί χώμα και μηχανήματα γιατί δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές. «Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι οι σταθμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετρήσουν το τοξικό νέφος.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μαυρόπουλος, γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, χρειάζονται 20.000 ευρώ για κάθε 50 φορτηγά χώματος, ενώ για τ συγκεκριμένη φωτιά χρειάζονται περίπου 500 φορτηγά.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε ο κ. Μαυρόπουλος τρεις με τέσσερις ημέρες θα χρειαστούν ακόμη ώστε να σβήσει τελείως η μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά έκαψε πλαστικά και ελαστικά ανακυκλώσιμα αντικείμενα, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar nikos xasapis

  Τα αριστερά απόβλητα Kai τα [...]που τους ψήφισαν. Αλήθεια ο εργολάβος δεν παίρνει ραχηλιάρικα ?από αυτά που θα τύπωνε η στάβωστομη

 2. avatar revolman

  20000 € για 50 φορτηγά χώμα???? Χώμα θα κουβαλήσουν , όχι χρυσάφι και τέλος πάντων από πού θα το φέρουν το χώμα, εισαγωγή θα γίνει???!!!

 3. avatar Madrugada

  Την ΕΡΤ να σωθει η ΕΡΤ και ολλλααα τα αλλα καλα ....

 4. avatar giannis

  Τι είναι τα 200.000 ευρώ που χρειάζονται? κόψτε τους μισθούς των βουλευτών για ενα μήνα και τα βρίσκετε. Εδω μερικοί Δήμαρχοι πληρώνουν εκατομμύρια για ανάπλαση πλατείων που δεν τελειώνουν ποτέ.

 5. avatar sailor

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΌΣ??????εχει και τα φορτηγά και τον κόσμο...!!!

 6. avatar n1K0SsT

  Κάντε τότε ένα δημοψήφισμα να φύγει το νέφος.

 7. avatar no problem

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια
  την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος
  οι σταθμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετρήσουν το τοξικό νέφος

 8. avatar SYC

  Ε, αφού δεν έχουμε λεφτά ασε τους να πεθάνουν....Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
  Ζήτω!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει