Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης


ΕΛΛΑΔΑ
7:27
07/06/2015
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
loading

Υπό έλεγχο τέθηκε τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Νέα Ζωής Ασπροπύργου.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), συνολικής έκτασης 20-25 στρεμμάτων, το οποίο επεξεργάζεται υλικά απορριμμάτων κυρίως βιομηχανικών και στον αύλειο χώρο του υπήρχαν αποθηκευμένες πολύ μεγάλες ποσότητες υλικών οι οποίες καίγονται. Οι εγκαταστάσεις δεν προσβλήθηκαν από την πυρκαγιά της οποίας η κατάσβεση θα καθυστερήσει αρκετά λόγω της υφής και του είδους των υλικών που κατακαίγονται με βαθύ και αργό ρυθμό.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης ενώ «λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα, προληπτικά και εν μέρει καταστασταλτικά μέτρα για την προστασία του οικισμού». Στην καταστολή της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 100 πυροσβέστες, 22 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και 3 οχήματα εθελοντών όπως και 6 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατόπιν άμεσων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής.

Με την ανάφλεξη στο ΚΔΑΥ άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφερειακής Αρχής στο πλευρό της Πυροσβεστικής. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρακολουθεί στενά και συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης ενώ επιτόπου βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου καθώς και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας περιφερειακή σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα με στελέχη της Διεύθυνσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει