Στην αντεπίθεση η Περιφέρεια Αττικής για το τοξικό νέφος

Θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου


ΕΛΛΑΔΑ
13:43
09/06/2015
Στην αντεπίθεση η Περιφέρεια Αττικής για το τοξικό νέφος
4
loading

Τις σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις της φωτιάς που καίει από το Σάββατο 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών κυρίως στη Δυτική Αττική. Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμένης δράσης όλων των φορέων της Πολιτείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος έχει προβεί στις εξής ενέργειες:

-Στη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

-Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ήδη όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

- Έχει καταβάλει πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα

-Έχει ζητήσει τις απόψεις ειδικών επιστημόνων, γιατρών και περιβαλλοντολόγων, για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για περαιτέρω ενέργειες.

«Γιατί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος οφείλει να είναι άμεση και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όλων: της κεντρικής διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, όλων μας. Τούτες τις ώρες απαιτούνται από όλους, αρμόδιους και μη: ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπεύθυνες παρεμβάσεις» επισημαίνεται.

Το θέμα θα συζητηθεί ως έκτακτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης, 11 Ιουνίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar αμεσα

  Οι Αθηναίοι μπορούν να εισπνέουν περήφανα τον αέρα αξιοπρέπειας της κυβέρνησης του Αλέξη. Σε πολύ λίγο, θα τρώνε και αξιοπρέπεια

 2. avatar teo13

  Ναι. Και με την μηνυτηρια αναφορα θα σταματησουμε να εισπνεουμε εμεις το δηλητηριο!!!

  1. avatar Spiros Ops

   Όχι αλλά ίσως συμβάλλει στο να μην το εισπνεύσεις κι άλλη φορά στο μέλλον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει