Για τις επιθέσεις σε συνδέσμους με πέτρες, μολότοφ μέχρι και καλάσνικοφ μιλούν πρώην οργανωμένοι οπαδοί που έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τη βιαιότητα που μπορεί να ξεσπάσει ανάμεσα σε οπαδούς.

 «Πήγανε σε ένα σύνδεσμο όπως αυτό το περιστατικό με ένα καλάσνικοφ έξω από τον σύνδεσμο και πυροβολούσαν τον σύνδεσμο, υπάρχουν περιστατικά που τους έχουν κάψει ζωντανούς με μολότοφ με τέτοια» περιγράφει πρώην χούλιγκαν μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά στο πώς κλείνονται τα ραντεβού μεταξύ των συνδέσμων, εξηγεί ότι είναι κανονισμένα τα πάντα, η ώρα, το σημείο, ο αριθμός των ατόμων μέχρι η χρονική διάρκεια που θα πέσει ξύλο.

Πώς διαλέγουν τον στόχο

Για το πώς διαλέγουν τον επόμενο στόχο: «Βγαίνουν οι λεγόμενες τσάρκες, βγαίνουν με τα αυτοκίνητα, όταν έχει ματς, όταν ξέρουν ότι έχει κάποια εκδήλωση κάποιος σύνδεσμος, γυρνάνε γύρω να βρουν κάποιο ξέμπαρκο να τον χτυπήσουν, να του πάρουν κάποια μπλούζα».

 «Και εγώ ήμουν εν βρασμώ ψυχής αλλά αν τον δεις τον άλλον κάτω και μαζεύεται και σε παρακαλεί μη με χτυπάς, μη με χτυπάς, δε θα τον χτυπήσω το πολύ να του ρίξω μια κλωτσιά, δε θα βγάλω μαχαίρι να τον χτυπάω, αυτός είναι δολοφόνος, σου βγαίνουν δολοφονικά ένστικτα» είπε αναφορικά με τη δολοφονία του Άλκη.

Οργανωμένοι οπαδοί της Θεσσαλονίκης, ακόμα και σήμερα, μετά τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, λένε ότι θα κάνουν τα πάντα για να είναι η σημαία της ομάδας τους ψηλά. Για να κυριαρχήσουν στην περιοχή, να κάνουν κουμάντο στην πόλη.

«Το πιο σκληρό που θυμάμαι είναι να μας την πέσουν 500 άτομα να θέλουν να μας σκοτώσουν. Δηλαδή να σε κάψουν εκεί που είσαι μέσα. Τι κάναμε; Πάλι καλά ήμασταν τυχεροί και δεν πρόλαβαν να μας κάψουν στην ουσία. Δεν είναι όλα στο χέρι σου…» λέει άλλος οπαδός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.