Ήταν Ιούλιος του 2021. Ο 26χρονος Μανώλης βρισκόταν με το αυτοκίνητό του σε έναν δρόμο στο Καλό Νερό Χωστής Χανίων όταν έπεσε σε γκρεμό και άφησε την τελευταία του πνοή. Στο όχημα ήταν και ο πατέρας του ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022 ο πατέρας του άτυχου νεαρού απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του μετατρέποντας τον πόνο της απώλειας σε ελπίδα με στόχο να προστατέψει άλλους οδηγούς. Ο Γιάννης Πατεράκης δώρισε τα χρήματα ώστε να μπουν προστατευτικές μπάρες σε μία επικίνδυνη στροφή της Κοινότητας Αρμένων Χανίων.

Ο πατέρας του 26χρονου θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του γιου του αποφάσισε να βοηθήσει ώστε να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στο χωριό της μητέρας του Μανώλη το οποίο ο γιος του λάτρεψε και πέρασε ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του, στο μέρος όπου πρόεδρος είναι ένας παιδικός φίλος του Μανώλη ο Βασίλης Χαιρετάκης.

«Έχασε τη ζωή του σε σημείο που είχαν καταστραφεί οι μπάρες από κατολισθήσεις»

«Ήταν ένα έργο εις μνήμην του Μανώλη από τον πατέρα του. Ο Μανώλης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, σε έναν δρόμο στο Καλό Νερό Χωστής τον Ιούλιο του 2021. Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν προστατευτικές μπάρες αλλά λόγω κατολισθήσεων από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή το 2019 είχαν καταστραφεί. Εκεί όπου είχαν διαλυθεί οι μπάρες είχε την ατυχία να πέσει ο Μανώλης με αυτοκίνητό του στον γκρεμό» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast o πρόεδρος της Κοινότητας Αρμένων Χανίων.

Κρήτη προσταυτικές μπάρες
Το σημείο όπου τοποθετήθηκαν οι προστατευτικές μπάρες στην Κοινότητα Αρμένων

«Ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό. Μαζί στο γυμνάσιο και στο λύκειο, παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά και κάναμε παρέα. Ήταν ένα καλό παιδί, πράος άνθρωπος, αγαπούσε το κυνήγι, το βουνό» τονίζει ο Βασίλης Χαιρετάκης όταν θυμάται τον Μανώλη.

«Ο πατέρας του έχει μεγάλη ψυχή το αποδεικνύει η πράξη του. Μέσα σε όλη τη στεναχώρια του βρήκε τη δύναμη και έκανε ένα μεγάλο καλό στον τόπο μας που μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου» προσθέτει.

«Η Πολιτεία οφείλει να μας προστατεύσει με έργα στους δρόμους και ιδίως στα σημεία που υπάρχουν λακούβες πολλές φορές ακόμη και θανατηφόρες. Πρέπει τα συνεργεία να διορθώνουν τους δρόμους πριν γίνει κάποιο τροχαίο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Χανίων και γενικά της Κρήτης το οποίο πρέπει να φτιαχτεί με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Δεν φταίνε πάντα οι οδηγοί. Τις περισσότερες φορές για το ατυχήματα ευθύνεται το οδικό δίκτυο και η αδιαφορία των αρμοδίων» εξηγεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρμένων και φίλος του Μανώλη.

Κρήτη προσταυτικές μπάρες
Οι μπάρες που τοποθετήθηκαν εις μνήμην του 26χρονου Μανώλη

«Ήταν μαχαιριά στην καρδιά αυτό το τηλεφώνημα που είπαν αυτό που δεν ήθελα να ακούσω»

«Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο, ζωτικής σημασίας για το χωριό μας! Η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών απ’ την στροφή του Μύλου μέχρι την στροφή του κοιμητηρίου, δωρεά του κ. Γιάννη Πατεράκη εις μνήμη του γιου του Μανώλη που έφυγε άδικα απ’ την ζωή μετά από ατύχημα με το αυτοκίνητο! Το τοπικό συμβούλιο Αρμένων ευχαριστεί από καρδιάς τον κ. Γιάννη για μια πράξη που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπο μας, που μπορεί να έχει ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο!

Φίλε Μανώλη μεγαλώσαμε μαζί, παίξαμε παρέα στο χωριό τα σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, ήμασταν συμμαθητές απ’ το δημοτικό μέχρι που τελειώσαμε το λύκειο! Ήταν μαχαιριά στην καρδιά αυτό το τηλεφώνημα που είπαν αυτό που δεν ήθελα να ακούσω! Αιωνία η μνήμη σου» ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό της Κοινότητας Αρμένων ο πρόεδρός της και φίλος του Μανώλη, Βασίλης Χαιρετάκης μετά την τοποθέτηση των προστατευτικών μπαρών στις 8 Ιανουαρίου.

Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο, ζωτικής σημασίας για το χωριό μας! Η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών απ' την στροφή του…

Posted by Κοινότητα Αρμένων on Saturday, January 8, 2022