Κινητοποιήσεις έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις την Τετάρτη (12/1) δείχνοντας την αντίθεσή τους για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού της νέας κατάληψης.

Οι φοιτητές οι οποίοι στους συλλόγους των σχολών του ΑΠΘ εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διαμαρτυρήθηκαν για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα διά ζώσης λειτουργίας των πανεπιστημίων ζητώντας τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων. όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησαν να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης, την αξιοποίηση όλων των αιθουσών και κτιρίων του πανεπιστημίου προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα των φοιτητών που θα δώσουν εξετάσεις, καθώς και την πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

Λίγο μετά την έναρξη της κινητοποίησης των φοιτητών του ΜΑΣ, στο ίδιο σημείο συγκέντρωση πραγματοποίησαν και φοιτητές από τα σχήματα των ΕΑΑΚ με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την πρωινή αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης σε εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr